Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski znanstvenici

Fetus ne osjeća bol prije 24. tjedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski zdravstveni stručnjaci objavili su u petak da ljudski plod ne može osjećati bol prije 24. tjedna gestacijske dobi.

U istraživanju britanskog kraljevskog društva opstetričara i ginekologa zaključeno je da veze između živaca u mozgu nisu dovoljno razvijeni da bi plod imao percepciju boli prije 24. tjedna, što je u Britaniji zakonom dopušten rok za prekid trudnoće.

Pročitajte i ovo Ilustracija 30 godina zatvora Dijete joj umrlo nakon porođaja pa osuđena za pobačaj: "Prestanite optuživati ​​i progoniti druge nevine žene poput mene" Slika nije dostupna Težak 2 kile MEDICINSKO ČUDO Starica od 92 godine nosila mumificiran fetus gotovo 50 godina!

Istraživanje je naručila britanska vlada nakon što se povela rasprava o spuštanju te granice na 20. tjedan trudnoće. Jedan od glavnih argumenata pobornika spuštanja granice bio je upravo osjećaj boli kod fetusa.

Znanstvenici su utvrdili da je plod čak i nakon 24. tjedna u stanju 'stalne uspavanosti poput nesvjestice ili sedacije' te da stoga nema razloga za promjenu zakona o pobačaju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene