Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako vas zanima kad će vas dečko ili djevojka ostaviti, pogledajte na Facebooku jer tamo sve piše.


Naime, britanski novinar i grafički dizajner David McCandless napravio je kartu koja vizualizira mijenjanje statusa korisnika društvene mreže s godišnjim dobima.

>> Dobila otkaz jer je za vrijeme bolovanja koristila Facebook

Zajedno s kolegom McCandless je pretražio 10 tisuća statusa na Facebooku u kojima se spominje fraza 'prekid' ili 'prekinuli smo'. Rezultati su jako zanimljivi i ukazuju na dva razdoblja u godini kada je najvjerojatnije da ćete dobiti nogu. Prvo najkritičnije razdoblje je dan nakon Valentinova, blagdana kada parovi vole definirati svoju vezu.

Drugo razdoblje je prije proljetnih praznika u SAD-u kad većina studenata ide tulumariti pa ne žele obveze. To razdoblje kod nas bi se moglo poistovjetiti s periodom prije ljetnih praznika. Graf pokazuje još jedno problematično vrijeme za sve ljude u vezi, a to je razdoblje prije Božića kada se kupuju darovi na čemu mnogi žele uštedjeti što se ne mora svidjeti drugoj polovici.

Najvjerojatniji dan u tjednu kada vam prijeti prekid je ponedjeljak, a najsigurniji period jesu ljeto i jesen. Ako vas zanima kada je najmanja vjerojatnost da ćete biti ostavljeni, odgovor je Božić, jer tko bi to napravio baš tada?