Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Facebook Inc., najveća svjetska društvena internetska kompanija, pregovara sa Skype technologies SA tvrtkom, oko davanja usluge video poziva svojih 500 milijuna korisnika, prenosi Bloomberg.


Video pozivi među Facebook prijateljima, prvi put su bili predmet razgovora navedenih kompanija još prošle godine, navodi jedan neimenovani izvor na kojeg se poziva Bloomberg i za koji tvrdi da je dobro upoznat s pregovorima.

Vezani članci Slika nije dostupna Prizor koji bi mogao odgovoriti na pitanje - 'kako je nastao svemir?' Slika nije dostupna Ovo su nova pravila za nezaposlene!

>> Facebook vrijedi 65 milijardi dolara

Kako korisnici web prostora sve više usvajaju sve više načina komunikacije, Facebook je dodavao sve više opcija korisnicima kako da ostanu u kontaktu jedni s drugima. Davanje opcije videopoziva svojim korisnicima, povećalo bi konkurentnost s Appleom i Googleom.

Skype odbija komentirati

Čak 41 posto svih poziva putem web-a za drugu polovicu prošle godine odnosi se na korisnike Skype-a, objavila je ta kompanija u siječnju ove godine. Skype, koji ima sjedište u Luxemburgu, odlučio je svoje dionice ponuditi i na javnom tržištu.

'Prošle godine najavili smo integraciju s Facebookom, kako bi ljudi mogli biti u stalnom dodiru s Facebook prijateljima te ih zvati i slati im SMS poruke sa Skype-a', stoji u službenoj izjavi Facebooka. Jennifer Cukin, glasnogovornica Skypea, odbila je dati bilo kakav komentar. Zasad, kako se to čini, sve je još na razini glasine, ali nešto se očigledno događa između te dvije kompanije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju