Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska unija pozdravila je u subotu u priopćenju napredak ostvaren tijekom konferencije o klimatskim promjenama u glavnom kenijskom gradu Nairobiju.


- Europska unija s naklonošću prihvaća čvrsti napredak ostvaren tijekom konferencije UN o klimatskim promjenama, koja je završena u petak, stoji u priopćenju.

Vezani članci Kuće uz Neretvu (Foto: Dnevnik.hr) Klimatske promjene prijete i Hrvatskoj! Podigne li se razina mora, ovi krajevi bit će prvi na udaru: „Morat ćemo se vratiti u brda" Slika nije dostupna Povijesno obećanje Kine, SAD bez novih prijedloga

Konferencija "je bila uspješna i čestitam Keniji na njezinim
ostvarenjima. EU je ostvarila sve njezine glavne ciljeve i nastavlja borbu protiv klimatskih promjena", kaže u priopćenju Jan-Erik Enestam, ministar okoliša Finske, koja trenutačno predsjeda EU.

Dvanaesta konferencija UN o klimatskim promjenama omogućila je postizanje svjetskog konsenzusa o dvama pitanjima: nužnosti smanjivanja emisije stakleničkih plinova na pola i nužnosti osiguranja budućnosti Protokola iz Kyota nakon 2012., kad ističu njegove prve obveze.