Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Forenzički dokazi

Pronađeno groblje rimskih gladijatora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheolozi koji proučavaju desetke prastarih kostura iskopanih u sjevernoj Engleskoj uvjereni su da je to groblje rimskih gladijatora.

Novi forenzički dokazi na 80 kostura iskopanih u Yorku, kažu arheolozi, upućuju da je riječ o gladijatorima, borcima koji su međusobnim borbama i borbama sa zvijerima zabavljali gomilu, ali su u tim dvobojima često smrtno stradavali. Na jednom od kostura pronađeni su tragovi ugriza velikog mesoždera, lava, tigra ili medvjeda.

Pročitajte i ovo Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Nečuveni vandalizam FOTO Policija otkrila tko je uništio groblje u Slavoniji: Rezultat istrage je za neke šokantan, za neke i tužan Skrnavljenje erdutskog groblja - 1 Užas u Erdutu Napravili kaos na groblju, najgori stradala posljednja počivališta dviju djevojčica: "To može samo nečovjek napraviti"

Mnogi drugi kosturi pokazuju da su te osobe bile više i jače od prosječna Rimljanina. Otkriveni su i znakovi velikog opterećenja mišića ruku, što upućuje na vježbanje mačem od rane mladosti. Iako to nije prvo takvo otkriveno groblje, najbolje je sačuvano, kazali su arheolozi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene