Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misija napokon krenula

Discovery lansiran na ISS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki raketoplan Discovery u nedjelju je uspješno lansiran iz Svemirskog centra Kennedy u Cape Canaveralu na Floridi, u dvotjednu misiju prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS)

Spektakularno lansiranje u predvečerje osvijetlilo je nebo nad Floridom, a 'shuttle' je bio vidljiv oko četiri minute.

Pročitajte i ovo Lansiranje rakete H3 Uspješno lansiranje VIDEO Pogledajte kako je Japan lansirao novu raketu nakon prošlogodišnjeg fijaska Slika nije dostupna Nasa dala zeleno svjetlo lansiranju Discoverya

Sedmočlana posada Discoverya na ISS će dopremiti posljednje elemente solarnih panela, koji opskrbljuju stanicu s električnom energijom, i novi sustav za recikliranje vode, najavila je NASA.

Lansiranje Discoverya prvotno ja predviđeno za 12. veljače, a nakon što je zakazano za prošlu srijedu, curenje vodika iz vanjskog spremnika izazvalo četvorodnevnu odgodu, dok nije otklonjen kvar.

Zapovjednik Lee Archambault i njegova posada, u kojoj je i japanski astronaut Koichi Wakata, trebali bi uz dok ISS-a pristati u utorak. Wakata, astronaut Japanske svemirske agencije kojem je to već treći let u svemir, na ISS bi trebao ostati oko tri mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene