Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dijelovi Azije i srednjeg Istoka ostali bez interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poremećaj internetskih veza u južnoj Aziji i srednjem Istoku nastavlja se i dan nakon što je došlo do oštećenja kablova postavljenih ispod Mediteranskog mora.

Egipat ima 40 posto vlastitog internetskog prostora, a zbog rušenja mreže njegov sjeverni dio bit će 'of line'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kaos zbog pada sustava Žena slomila kuk pa sat i pol ležala na hladnim pločicama: "To je prestrašno! Osjećali smo se bespomoćno, svi smo u šoku" Slika nije dostupna Sukob od 2014. Konačno mir? Postignut dogovor o primirju na istoku Ukrajine

Poremećaj je prijavljen u Kataru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kavajtu, Saudijskoj Arabiji, Bangladešu, Bahreinu i Šri Lanki.

Za potpuni popravak trebat će tjedan dana, kažu stručnjaci.

Još se ne zna točan uzrok kvara, no jedna je telekomunikacijska tvrtka krivnju svalila na loše postavljene kablove pod morem, dok egipatsko ministarstvo krivi brodsko sidro koje je, navodno, zapelo za sporne kablove.

'Čekanje tjedan dana moglo bi izrazito loše utjecati na neke slučajeve. Indija je trenutno najveći 'outsourcing' centar na svijetu, a velik broj američkih i britanskih tvrtki koriste se indijskom tehnološkom infrastrukturom za svoja poslovanja', objašnjavaju stručnjaci.

Velike tvrtke kao IBM i Intel još uvijek pokušavaju saznati u kolikoj su mjeri njihove operacije pogođene.

Egipatsko Ministarstvo komunikacija i tehnologije službeno se oglasilo i priopćilo kako točni razmjeri štete nastale od kolapsa mreže neće biti poznati sve dok ronioci ne dođu do mjesta gdje su oštećeni kablovi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene