Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Da bi se aplikacija sinkronizirala s telefonom, potrebno je samo slikati ekran osobnog računala


S obzirom na sve veći broj uređaja koje koristimo i količinu podataka kojima se služimo, sve je veća potreba za sinkronizacijom dokumenata, slika, videa i aplikacija između tih uređaja, a jedno od zanimljivih rješenja s kojim bi se u budućnosti mogli služiti jest i aplikacija Deep Shot.

Vezani članci Slika nije dostupna Romantiko ovo ti je drugo ime: Pogledajte što su zafrkanti učinili Clinton i Trumpu Slika nije dostupna Pazite na kune: Evo kako će vas Facebook 'opljačkati'!

Putem nje, aplikaciju koja je pokrenuta na osobnom računalu možemo nastaviti koristiti na pametnom telefonu – točno na onom mjestu gdje smo prekinuli, i to na iznimno jednostavan i brz način. Također, ista je stvar i ako na računalu želimo nastaviti koristiti aplikaciju sa smartphonea.

Deep Shot dizajniran je za korištenje s kamerom i rad s web aplikacijama koje stanje u kojem se nalaze opisuju kombinacijom simbola nazvanom unique resource identifier (URI).

Radi na principu da korisnici s telefonom fotografiraju ekran osobnog računala na kojem je neka aplikacija pokrenuta te će se ona zatim pojaviti na telefonu i korisnici će je nastaviti koristiti na istom mjestu na kojem su je koristili na računalu. Isto je, dakle, i u drugom smjeru – fotografiranjem ekrana osobnog računala Deep Shot na njemu pokreće aplikaciju koja se do sada koristila na samom telefonu.

Da bi sinkronizacija između ovih uređaja bila uspješna, Deep Shot treba biti instaliran na oba uređaja te oba trebaju imati podršku za WiFi putem kojeg se prenose informacije o URI-u. Deep Shot trenutno radi samo s dijelom web aplikacija poput Googleovih mapa i Yelpa, a njegovi dizajneri kažu da bi mogao raditi sa svim Web appsima koje koriste URI.

Ovu je aplikaciju razvio jedan Googleov zaposlenik u suradnji s postdiplomskim studentom s MIT-a te trenutno sva prava na nju drži Google, no planovi ove kompanije nisu poznati, mada je sigurno da će je i dalje razvijati i usavršavati.

U Googleu kažu da bi ona čak mogla raditi s različitim softverom i drugim aplikacijama (ne samo s web aplikacijama), no kako na to upozorava Jeffrey Nichols, istraživač iz IBM-a, to zahtjeva potpisivanje sporazuma o interoperabilnosti, što je ipak 'malo teže za napraviti i održavati'.