Jedan kineski arhitekt dizajnirao je posve neobičan stan. Za svoju bizarnu stambenu zamisao, tvrdi već ima i kupca.


Kineski arhitekt Jaohua Wang tvorac je stana koji više liči na NLO, s obzirom na to da će visjeti s vrha jedne zgrade u Pekingu pričvršćen jakom hidraulikom. Taj će se stan uskoro početi graditi, a očekuje se da će biti useljiv do 2015. godine. Stan je spoj urbane arhitekture i visoke tehnologije, a krasit će krov jedne poslovne zgrade u Pekingu. Vrijednost neobične građevine procijenjena je na dva milijuna dolara, koliko je ponudio tajni kupac.

Vezani članci Slika nije dostupna "Izvanzemaljci su stvarni!" Prizor na nebu zbunio stanovnike Kalifornije Slika nije dostupna Procurili Pentagonovi dokumenti svjedočanstva vojnih pilota o susretima s NLO-ima?

>> Možete li vjerovati da se ovakav stan nalazi u centru Zagreba

Posebna hidraulična ruka moći će pomicati stan za 180 stupnjeva, koji je dizajniran za život jedne čitave obitelji, a sve će izgledati kao da stan visi u zraku. U slučaju potresa, koji su česti u Pekingu, mehanička će ruka kompenzirati, tako da se potresi u tom stanu neće osjetiti.

Stan ima tri spavaće sobe, veliku dnevnu sobu s predsobljem i kuhinjom, kupaonicu, malu terasu, koja će se moći zatvarati i koristiti u druge svrhe, kao i zelenu sobu u kojoj će biti posađene biljke. Stan čija će kvadratura iznositi oko 500 metara kvadratnih, i dalje je u fazi čekanja dozvole za gradnju, ali Jaohua Wang tvrdi da već ima zainteresiranog kupca za svoj prvi stan.

Do ideje gradnje visećih stanova Wang je došao zbog prenaseljenosti Pekinga, kao i zbog velikog broja zgrada koje nisu samo stambene već služe i za poslovni prostor.