Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Atlantski ocean, posebice područje sjeverno od Karipskog otočja, 'pliva' u smeću, upozorili su u srijedu znanstvenici, navodeći da je tijekom 22 godine kampanje koju provodi Sea Education Association (SEA), prikupljeno 64.000 komada plastike.


Znanstvenici objašnjavaju da površinske struje nose smeće u područje između 22. i 38. stupnja sjeverne geografske širine. Slične struje također donose smeće u područje između Havaja i Kalifornije, poznato kao Great Pacific Garbage Patch. Samo u jednom bacanju mreže ulovi se oko 1.000 komada plastike na oba mjesta. Istraživanje su proveli SEA, Oceanografski institut Woods Hole i Sveučilište Havaji. (Hina)

Vezani članci Ministar Ćorić sudjelovao u akciji čišćenja otpada u Parku prirode Medvednica - 3 Pogledajte kako je ministar Ćorić u hipsterskom izdanju sakupljao otpad na Medvednici, svake godine ljudi ostave 40 tona smeća Ronilac je grozan prizor zabilježio na Baliju (FOTO: Rich Horner/Facebook) Zemlja će nam zlo koje činimo kad-tad naplatiti: Pogledajte što radimo moru