Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupina podvodnih arheologa tvrdi da je pronašla Atlantidu. Izgubljena civilizacija navodno se nalazi u Karipskom moru.


Znanstvenici ne žele otkriti svoj identitet niti lokaciju nalazišta. Za sada su u javnost pustili samo nekoliko fotografija na kojima se prema njihovim navodima nalaze ruševine grada koji mogao biti stariji od egipatskih piramida. Cilj im je prikupiti novac za daljnja istraživanja piše Daily Mail.

Vezani članci Hladno vrijeme Hladna fronta zahvatit će cijelu Hrvatsku: Idućeg tjedna moguć čak i - snijeg, i to ne samo u gorju Koronavirus, ilustracija Kina uskratila podatke podrijetla koronavirusa međunarodnim istražiteljima? ''Svi su mogli vidjeti bazu podataka. Nema savršene informacije''

>> Uslijedilo razočaranje: Ipak nije Atlantida

Prema legendi Atlantida je bila visoko razvijena civilizacija za koju se pretpostavlja da je nestala pod vodom. Njezino postojanje i danas fascinira znanstvenike i brojne entuzijaste diljem svijeta. Ovo nije prvi put da netko trvdi da ju je otkrio. Ruski znanstvenici su 1997. tvrdili da se Atlantida nalazi 180 km od Land' s Enda dok su Šveđani nastojali dokazati da je ona smještena na obali Dogger Banka u Sjevernom moru.

U zadnjem pokušaju u veljači ove godine Atlantida je locirana preko Google Eartha u Atlanskom oceanu. Ova navodna otkrića redom su neslavno propala. Čeka li ista sudbina i novootkrivenu karipsku Atlantidu?