Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasni UARS

Astronom amater snimio satelit koji pada na Zemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Satelit UARS bi na Zemlju trebao pasti 24. rujna. Iz NASA-e 'tješe' da je mogućnost ljudskih žrtava minimalna, ona je, kako kažu, 1:3.200.

Astronom amater Thierry Legault snimio je padanje satelita UARS na nebu iznad sjevernog dijela Francuske. Legault je zahvaljujući posebnoj dizajniranoj kameri i teleskopu uhvatio putanju pada satelita. Letjelica mase šest tona i stara 20 godina mogla bi pasti na Zemlju oko 24. rujna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kraj putovanja Objavljene amaterske snimke: Krhotine satelita pale na Zemlju, ali ne zna se gdje sve Slika nije dostupna Pada brže od očekivanja Pratite UŽIVO pad satelita UARS na Zemlju

Podsjetimo, krhotine UARS-a, disfunkcionalnog satelita za istraživanje gornje atmosfere, past će na Zemlju negdje između 57 stupnjeva sjeverne geografske širine i 57 stupnjeva južne geografske širine. Očekuje se kako će se svemirski otpad rasuti u krugu i do 800 kilometara no NASA-ini znanstvenici tvrde kako je opasnost da će neki od dijelova nekoga i pogoditi minimalna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene