Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Korea Timesu kažu da će Apple od LG-ja vjerojatno naručiti 4 inčne ekrane za iPhone i 7,35 inčne ekrane za iPad mini


Već smo se naslušali različitih glasina o novim Appleovim uređajima te brojnih informacija iz 'povjerljivih izvora upoznatih sa situacijom u kompaniji' koje su se na kraju pokazale totalno pogrešnima, no usprkos tome uvijek je zanimljivo čuti nove informacije o tome što bi ova kompanija mogla predstaviti u budućnosti.

Vezani članci Slika nije dostupna Apple već priprema iPhone 5S! Stiže i iTV? Slika nije dostupna Je li ovo iPad mini?

Tako je prvo Business Insider objavio da je prototip iPhonea 5 o kojem su brojni portali mjesecima pisali zaista postojao te da je bio tanji i imao veći ekran – njegovo izdavanje je ipak otkazano na zahtjev Stevea Jobsa, a sada su se ponovno pojavile glasine o većem iPhoneu.

U Korea Timesu kažu da Apple namjerava potpisati ugovor s LG-jem o isporuci ekrana za novi model njihova telefona i tableta te da bi novi iPhonea zaista trebao dobiti veći ekran dijagonale četiri inča za kojeg kažu da će 'zadržati rezoluciju Retina ekrana' iz aktualnog modela.

Iako je navala za modelom 4S koji ima 3,5 inčni ekran rekordna, korisnici sve više žele ekrane veće dijagonale kakve danas u ponudi imaju mobiteli s Androidom i Windows Phoneom tako da bi Apple u budućnosti zaista mogao predstaviti veći iPhone.

Što se iPada tiče, u Korea Timesu ne spominju iPad 3 ili nadograđeni iPad 2, već govore da Apple planira model s manjim ekranom dijagonale 7,35 inča. S obzirom na posljednje trendove na tržištu – Amazon i Barnes & Noble predstavili sedam inčne tablete s cijenom od 200, odnosno 250 dolara koji bi mogli privući veliki broj korisnika, vjerojatno i u Appleu razmišljaju da bi bilo pametno predstaviti malo jeftiniji model s manjom dijagonalom ekrana.

Naravno, kako smo već napomenuli riječ je o glasinama čiju istinitost sigurno nećemo saznati još mjesecima, odnosno do dana kada Apple predstavi nove modele iPada i iPhonea.