Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad za napredak 21. stoljeća

Amerikanci grade grad budućnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ovom gradu nitko neće živjeti, već će se u njemu testirati nove tehnologije u realnim uvjetima

Jedna IT kompanija u Novom Meksiku planira izgraditi 'grad budućnosti', odnosno model tipičnog američkog grada za oko 35 tisuća ljudi u kojem neće nitko živjeti, već će se u njemu vršiti različiti znanstveni projekti i testiranja novih tehnologija u realnim uvjetima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još jedna teorija zvjere? VIDEO Objavljena nova snimka izvanzemaljca u Rosewellu? Slika nije dostupna Dramatični kadrovi VIDEO Snimka iznutra - Snažan sudar skoro ga je izbacio iz autobusa!

U ovaj projekt, koji je nazvan The Center, kompanija Pegasus Global Holdings uložit će oko 200 milijuna dolara te u njemu namjeravaju izgraditi kuće, zgrade i ceste, baš kao i u pravim gradovima. The Projekt služit će kao poligon u kojem će se testirati projekti poput inteligentnih prometnih sustava, novih generacija mobilnih mreža, korištenja obnovljivih izvora energije itd.

Bob Brumley, CEO PGS-a u razgovoru za AP rekao je da je ideja za ovakav projekt nastala zbog velikih izazova s kojima se njegova kompanija suočila prilikom testiranja novih tehnologija i tehnologija u razvoju izvan kontroliranih laboratorijskih uvjeta.

Dodao je da je ovo jedinstven projekt u SAD-u te da će poslužiti 'znanstvenicima i vojsci za testiranje inovacija koje će unaprijediti živote u gradovima u ovom stoljeću'. Također, omogućit će i privatnim kompanijama, vladinima agencijama i obrazovnim institucijama testiranje njihovih projekata u realnim uvjetima, omogućavajući im da bolje shvate potencijalna ograničenja i stvarne troškove korištenja novih tehnologija.

Potencijal ovakvog 'grada budućnosti' zaista je golem ti on mogao ubrzati razvoj nekih tehničkih dostignuća, odnosno njihovu bržu primjenu u stvarnom životu.

Pegasus Global Holdings na ovom projektu radi već oko godinu i pol te već imaju gotove 'neke inicijalne planove', no Brumley kaže da će da će neke konkretnije informacije o samom projektu – poput točnog mjesta na kojem će početi graditi ovaj grad moći objaviti za nekoliko mjeseci. 

Inače, PGH na ovom projektu planira zaposliti oko 350 ljudi, a predviđaju da će se na dodatnim poslovima povezanim s njim otvoriti poslovi za više od 3,500 ljudi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene