Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo ga opet...

Američka vojska želi neprijateljima 'spržiti' mozak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Birokrati američke vojske od znanstvenika traže pomoć u 'degradiranju borbene spreme neprijateljskih vojnika'.

To žele učiniti na način da kemijski i biološki napadnu mozgove neprijateljskih vojnika, a prošlog mjeseca istraživački laboratorij američkih zračnih snaga, odnosno njegov odjel 711th Human Performance Wing, pozvao je na prijedloge oko tog istraživanja.

Pročitajte i ovo Crv u mozgu Prvi slučaj u povijesti U mozgu pacijentice pronašli živog crva: "Svi su ostali u šoku kada se počeo migoljiti" Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li zašto je važan Amadeo Avogadro? Njegovo ime krasi čak i krater na Mjesecu

>> Spiskali 19 milijardi dolara na detektor i otkrili psa!

U to će uložiti 49 milijuna dolara i šest godina, kako bi se pokušala naći primjena ekstremne neuroznanosti i biotehnologije u ratne svrhe, piše wired.com. Čitav program ima nekoliko predloženih smjerova istraživanja, a možda najšokantniji je onaj koji bi bio usmjeren upravo na neprijateljske vojnike.

Čista biokemija

'Kemijskim kanalima mogla bi se narušiti borbena spremnost neprijatelja te se na umjetan način opteretiti njihove kognitivne sposobnosti', stoji u jednom od prijedloga, koje prenosi wired.com. Dakle, američko ratno zrakoplovstvo želi 'spržiti' mozak neprijatelja, ili ih barem učiniti glupljima.

Američko ratno zrakoplovstvo upozorava potencijalne istraživače na tom projektu, kako je projekt strogo čuvana tajna. Ili možda ne, s obzirom da se već piše o njemu. uglavnom, teoretičari zavjere imaju još jednu temu za raspravu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene