Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Birokrati američke vojske od znanstvenika traže pomoć u 'degradiranju borbene spreme neprijateljskih vojnika'.


To žele učiniti na način da kemijski i biološki napadnu mozgove neprijateljskih vojnika, a prošlog mjeseca istraživački laboratorij američkih zračnih snaga, odnosno njegov odjel 711th Human Performance Wing, pozvao je na prijedloge oko tog istraživanja.

Vezani članci Mozak/Ilustracija (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Prvi uzrok invalidnosti i drugi uzrok smrtnosti u Hrvatskoj: Bolest koja se može spriječiti ako se prepoznaju simptomi Blaženka Divjak (Foto: Pixsell, Žarko Bašić) Divjak o novostima u strukovnim školama: "Umjesto povijesti staklari bi, primjerice, učili povijest staklarstva"

>> Spiskali 19 milijardi dolara na detektor i otkrili psa!

U to će uložiti 49 milijuna dolara i šest godina, kako bi se pokušala naći primjena ekstremne neuroznanosti i biotehnologije u ratne svrhe, piše wired.com. Čitav program ima nekoliko predloženih smjerova istraživanja, a možda najšokantniji je onaj koji bi bio usmjeren upravo na neprijateljske vojnike.

Čista biokemija

'Kemijskim kanalima mogla bi se narušiti borbena spremnost neprijatelja te se na umjetan način opteretiti njihove kognitivne sposobnosti', stoji u jednom od prijedloga, koje prenosi wired.com. Dakle, američko ratno zrakoplovstvo želi 'spržiti' mozak neprijatelja, ili ih barem učiniti glupljima.

Američko ratno zrakoplovstvo upozorava potencijalne istraživače na tom projektu, kako je projekt strogo čuvana tajna. Ili možda ne, s obzirom da se već piše o njemu. uglavnom, teoretičari zavjere imaju još jednu temu za raspravu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju