Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bajkalskom jezeru prijeti onečišćenje naftom nakon nesreće na Transsibirskoj željeznici, izjavio je za agenciju Itar-Tass dužnosnik Ruske državne agencije za očuvanje okoliša, Rosprirodnadzora, u Republici Burjatiji.


Nedavno je nekoliko teretnih vagona iskočilo iz tračnica u istočnom ruskom gradu Čelutaju i djelatnici željeznice su u tajnosti bacili oko 500 tona naftnog taloga nedaleko od Bajkalskog jezera koje je na popisu Svjetske prirodne baštine UNESCO-a, kazao je. 'Kada se rastopi snijeg nafta bi mogla ući u jezero kroz pritok', dodao je dužnosnik. 'To je skandal'. Željeznica je priopćila da je tamo odbacila naftni talog samo privremeno. Aktivisti za zaštitu okoliša također su upozorili da bi nafta mogla završiti u jezeru. (Hina)

Vezani članci Onečišćenje mora u Bakru (Foto: Dnevnik.hr) Onečišćeno more u Bakru: "Šutke gledamo kako se naši susjedi, naša djeca i prijatelji truju" Zadarski bedemi (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Nekoć su branili grad od Turaka, a danas dobivaju novu "odoru": "Zašto mi ne bismo imali nešto bolje od Dubrovnika?"