Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Nove TV urodila plodom:

Učenici derutne škole u novoj dvorani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napokon dobre vijesti iz vukovarske Tehničke škole 'Nikole Tesle'. Jedina neobnovljena školska zgrada u gradu i pripadajući učenički dom, krajem školske godine kreću u temeljitu obnovu.

Nova TV je u sklopu akcije 'Želimo znati' redovito izvještavala o propadanju zgrade i vapaju učenika koje, do jučer, nitko nije htio čuti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Želimo znati Pusta obećanja: Škola u Vukovaru i dalje neobnovljena Slika nije dostupna Želimo znati Škola u Vukovaru - obećanje ludom radovanje!

Prva lopta past će početkom ljeta. U proračunu je osiguran novac, projekti su pri kraju i čim učenici krenu na školske praznike, trebali bi ih u učionicama zamijeniti građevinski radnici. Do useljenja u novu zgradu, učenici će nastavu tjelesnog odgoja pohađati napokon u primjerenim uvjetima, u športskoj dvorani u Borovu Naselju. Vukovarsko gradsko poglavarstvo ustupilo im je dvoranu besplatno. Na tim su terenima učenici potrčali već danas.

'Već ovog trenutka oni mogu koristiti vanjske prostore bez naknade, sukladno slobodnim terminima i unutarnji prostor nove dvorane u Borovom Naselju', rekao je Vjekoslav Karaula, voditelj Odsjeka sport. Podignuti parketi, vlaga na stropovima i mrtve životinje, odlaze u prošlost.

'Škola je konačno dobila prioritet i ove će jeseni ići u obnovu, sredstva su već osigurana u proračunu', rekao je ravnatelj Slobodan Perić. U proračunu je osigurano 20 milijuna kuna. Nadležnog ministra svi drže za riječ. 'Radovi će krenuti najvjerojatnije preko ljeta, za vrijeme praznika, a pokušat ćemo i prije', kaže Petar Čobanković, ministar regionalnog razvoja.

>> Ravnatelj škole ispričao se Novoj TV

>> Ravnatelju vukovarske raspadajuće škole smetaju novinari

Kako učenici tako i nastavnici željno očekuju obnovu. 'Zahvaljujući vama i vašoj inicijativi ja očekujem da će, ne sljedeću, već onu iza, školsku godina, djeca imati normalne uvjete za rad, a ja ću kao nastavnik radosniji u školu', rekao je Nikola Radaković, predsjednik Školskog odbora.

Ustrajala je i NOVA TV, a za ružne riječi smo dobili i ravnateljevu ispriku. Da nije bilo učenika - tko zna kako bi ova priča završila. Entuzijazam i čvrsta volja vukovarske mladosti dali su rezultate. Prvi puta u ovoj školi vlada optimizam. Obećanja su pljuštala iz usta potpredsjednika Vlade Slobodana Uzelca i ministra Čobankovića, a ako se netko ne bude držao obećanja, mi ćemo im, budite sigurni, prvi pokucati na vrata.

U ovakvim bi se uvjetima malo tko htio obrazovati, no grad Vukovar s 500 kuna mjesečno financira učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja - tokara, limara, bravara i drugih. Kada zgrada zablista, vjerujemo da neće imati problema s upisima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene