Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije znao koju priču radi Delaš

Ravnatelj škole ispričao se Novoj TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gledatelji Dnevnika Nove TV mogli su vidjeti nastavak zabrinjavajuće priče o vukovarskoj Tehničkoj školi u sklopu kampanje 'Želimo znati'.

Ovaj slučaj nastavlja šokirati gledatelje, jer tamošnji su problemi slojeviti i iznimno teški. Predsjednik školskog vijeća Nikola Radaković ispričao se reporterki Aniti Delaš na neugodnom iskustvu od prije nekoliko dana kada je ravnatelj škole novinarku bez razloga izbacio iz škole. Danas se osobno ispričao i ravnatelj Perić pravdajući se kako nije znao koju je priču ekipa Nove TV došla popratiti. Smatrao je, kako tvrdi, da je naša novinarka došla izvještavati o tučnjavi u školi, zbog koje je bio nervozan i zato neprimjereno reagirao.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

>> Masovna tučnjava u vukovarskoj tehničkoj školi: Roditelji misle da je sukob nacionalno motiviran

Mjere protiv sukoba

Koliko je stanje u školi teško svjedoče i mjere koje je školski odbor donio kako bi spriječio daljnje sukobe učenika. Škola se po novom zaključava, a oko nje šeće policijska ophodnja. Odbor razmišlja i o uvođenju zaštitarske službe te identifikacijskih kartica, sve kako bi se spriječilo unošenje oružja u školu. Dovoljno da se čitava hrvatska javnost zapita dokle je došlo hrvatsko školstvo i tko je dopustio da škola bude dovedena u ovo stanje. Kako je reporterka na terenu snimila u Vukovaru se ne govori o sukobu 4b i 4a već o sukobu hrvatskog i srpskog razreda koji slušaju nastavu na različitim jezicima.

>> VIDEO: Škola u kojoj Vam svašta može pasti na - glavu

>> 'Želimo znati': Ravnatelju vukovarske raspadajuće škole smetaju novinari

Loši uvjeti u školi

Ova je škola u središte medijske pažnje došla zbog sukoba njenih učenika na nacionalnoj osnovi. Nitko pritom nije spominjao njeno materijalno stanje, uvjete u kojima ti učenici svakodnevno borave te kakav bi to utjecaj moglo imati na te mlade ljude. Predsjednik školskog odora škole zabrinut je da bi se učenici mogli obračunati po uzoru na američke kolege. Svi se slažu kako vukovarskoj školi prijeti eskalacija sukoba, a trenutak je da se takvo što i spriječi. U tome bi psiholozi i pedagozi vjerojatno mogli doprinijeti više od zaštitara i policijske ophodnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene