Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednostavna i jeftina

Odsad uz pomoć jogurta možete provjeriti imate li rak!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici s MIT-ja svojim su radom došli do još jedne jednostavne metode otkrivanja raka, koja uključuje samo jogurt i test urina.

Profesor Sangeeta Bhatia uspio je razviti molekule koje se ponašaju kao biomarkeri u otkrivanju stanica kolorektalnog raka. Ako se te molekule popiju zajedno s jogurtom, one nađu svoj put do stanica raka, gdje se enzimi rastvaraju do sitnih čestica i izbacuju iz tijela urinom, prenosi International Business Times.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kobna zamjena Mlada žena umrla nakon dva odlaska na hitnu pomoć: Meningitis zamijenili s glavoboljom Ilustracija Poguban je i umor Opasnost na cesti: Ako imate neku od ovih dijagnoza, ne biste trebali voziti!

Sve što je tad potrebno jest uzeti mali komad papira i pokupiti te čestice.

Svakodnevna konzumacija jogurta povećava plodnost i sprečava debljinu

Ranije metode otkrivanja kolorektalnog raka uključivale su unošenje tih molekula injekcijom, a nova metoda uklonila je invazivni dio modificiranjem bakterija u jogurtu.

Testiranja su provedena nad laboratorijskim miševima, dok bi se u kliničkim testiranjima kod ljudskih pacijenata ta metoda pokazala krajnje jednostavnom i jeftinom u otkrivanju te opake bolesti.

Prema Američkom udruženju za borbu protiv raka (ACS), tek 40 posto ljudi s kolorektalnim rakom imaju ranu dijagnozu te bolesti, zbog niske razine pretraga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene