Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Važite se besplatno i kontrolirajte svoju težinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga za prevenciju prekomjerne težine besplatno važe građane u zagrebačkim domovima zdravlja. Svi mogu dobiti uvid u svoju organsku građu i savjet o prehrani. Svaka tri dana mijenja se lokacija mjerenja tjelesne težine, a vaga je trenutačno u jarunskom Domu zdravlja.

Akciju besplatnog vaganja provodi Udruga za prevenciju prekomjerne težine u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo.

Pročitajte i ovo Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli" Slika nije dostupna Muke sa zdravljem Žena od 500 kg posebnim teretnim avionom odvezena na operaciju

Građanima je omogućeno besplatno vaganje koje ne iznosi samo podatke o težini.

Digitalni uređaj, naime, izbacuje i podatke o indeksu tjelesne mase, količini masnih naslaga i udjelu vode u njima i sl. 

Članovi udruge na mjestu vaganja pružaju i kratju edukaciju te dijele brošure o važnosti kontrole tjelesne težine i lošem utjecaju prekomjerne težine na zdravlje.

S podacima dobivenih iz uređaja građani se mogu javiti svojem liječniku opće prakse kako bi nalaze pregledao, a po potrebi i uputio svog pacijenta na specijalistički pregled.

Krajnji je cilj da svaki liječnik raspolaže takvim podacima o svakom svom pacijentu, no to je plan koji je tek u začetku.

Projekt traje do lipnja i nastavlja se na jesen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene