Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga za prevenciju prekomjerne težine besplatno važe građane u zagrebačkim domovima zdravlja. Svi mogu dobiti uvid u svoju organsku građu i savjet o prehrani. Svaka tri dana mijenja se lokacija mjerenja tjelesne težine, a vaga je trenutačno u jarunskom Domu zdravlja.


Akciju besplatnog vaganja provodi Udruga za prevenciju prekomjerne težine u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo.

Vezani članci Ronaldo Luís Nazário de Lima (Foto: Profimedia) Sjećate li se "originalnog" Ronalda? Slavnog brazilskog nogometaša danas ne biste ni prepoznali Brazilka je u šest godina izgubila 80 kilograma (FOTO: Instagram/thaynabarboza) Na fotografijama doista vidite istu djevojku, bakina smrt potaknula ju je na čudesan preobražaj

Građanima je omogućeno besplatno vaganje koje ne iznosi samo podatke o težini.

Digitalni uređaj, naime, izbacuje i podatke o indeksu tjelesne mase, količini masnih naslaga i udjelu vode u njima i sl. 

Članovi udruge na mjestu vaganja pružaju i kratju edukaciju te dijele brošure o važnosti kontrole tjelesne težine i lošem utjecaju prekomjerne težine na zdravlje.

S podacima dobivenih iz uređaja građani se mogu javiti svojem liječniku opće prakse kako bi nalaze pregledao, a po potrebi i uputio svog pacijenta na specijalistički pregled.

Krajnji je cilj da svaki liječnik raspolaže takvim podacima o svakom svom pacijentu, no to je plan koji je tek u začetku.

Projekt traje do lipnja i nastavlja se na jesen.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju