Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glikemijski teret

Utjecaj prehrane na rizik od raka dojke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udio ugljikohidrata i ukupni 'glikemijski teret' u prehrani su povezani s izgledima za razvoj raka dojke, tvrde švedski znanstvenici s Instituta Karolinska.

Analizom podataka o prehrani 61433 žene prikupljanih 17 godina pokazalo se kako je češća konzumacija namirnica s višim glikemijskim indeksom (nakon čije konzumacije dolazi do brzog povećanja razine šećera u krvi) povezana s većim rizikom za rak dojke, pišu Vitamini.hr.

Pročitajte i ovo S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni PR oglas OKUSI SVIJETA

Rizik je bio najveći glede razvoja tumora dojke povezanih s hormonom estrogenom. Istraživači vjeruju kako glikemijski indeks hrane utječe na povećanje koncentracije inzulina i nekih spolnih hormona te tako uzrokuje povećanje rizika za rak dojke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene