Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeste li znali?

Sjedenje nas doslovno ubija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedenje, koje je većini ljudi gotovo svakodnevna 'aktivnost' u trajanju od najmanje 8 sati, po nekim je pokazateljima najgora stvar koju možete napraviti svome tijelu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 17 godina istraživanja ZABRINJAVAJUĆI REZULTATI Evo što bi životni vijek povećalo za čak 13 godina Slika nije dostupna Izležavanje, sjedenje... 9 studija dokazalo: Evo što lijenost radi vašem tijelu

Istraživanje objavljeno u časopisu Medicine, Science in Sports & Exercise pokazalo je koje opasnosti krije životni stil u kojem se puno sjedi. Tako je zaključak ovog istraživanja provedenog na 17. 000 žena i muškaraca u razdoblju od 13 godina da osmosatno sjedenje svakog radnog dana rezultira 54 posto većim izgledima za umiranje od srčanog udara.

Što je još zanimljivije činjenica da ste nepušač ili da redovito vježbate - vam ne pomaže umanjiti izglede za srčanim oboljenjima. Ovaj ali i još niz zanimljivih podataka vezanih uz opasnosti nedovoljnog kretanja možete vidjeti u infografici autora Saula Bassa OVDJE.

U sutrašnjem Provjerenom donosimo priču o deformacijama koje uzrokuje upravo nepravilno sjedenje. Kako pravilno sjediti i kako spriječiti bolesti pogledajte u Provjerenom sutra u 22.45.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene