Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iscrpljenim australskim doktorima koji dežuraju po 72 sata bez prekida preporučeno je da piju šest šalica kave na dan kako bi ostali budni.


Sindikat liječnika australske savezne države Queensland upozorio je vlasti prošli tjedan da liječnici u državnim bolnicama imaju trodnevna dežurstva bez odmora što povećava broj smrtnih slučajeva među pacijentima. Ministarstvo zdravstva Queenslanda odgovorilo je naputkom koji sindikat zaista nije očekivao - 'Pijte više kave'. Preporuča se 400 miligrama kave dnevno, ili šest šalica, kako bi liječnici ostali budni i povećali svoju učinkovitost.

Neozbiljan odgovor

Vezani članci Kupanje na plaži - 2 DHMZ za utorak izdao narančasto upozorenje za tri hrvatske regije, liječnici upozoravaju - vrijeme može biti vrlo opasno Klinika za tumore A kako je usred cijelog ovog kaosa pacijentima na Klinici za tumore? ''Pretužno je to što se događa"

'Ovo je neozbiljno. Mi im ukazujemo na potrebu povećanja broja liječnika i veće sigurnosti u bolnicama, a oni odgovaraju naputcima o kofeinu', rekao je potpredsjednik sindikata Andrew Pesce. Australski javni zdravstveni sustav u ozbiljnoj je krizi. Premijer Kevin Rudd dobio je prije dvije godine izbore na obećanju da će ga reformirati, ali dosad nije učinio ništa. (Hina)