Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Riba u prehrani popravlja funkciju mozga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje provedeno u Norveškoj sugerira da konzumacija ribe popravlja kognitivne sposobnosti.

Prateći više od 2000 ispitanika starije životne dobi znanstvenici su utvrdili da je već prosječna dnevna konzumacija više od 10 grama ribe povezana s boljim rezultatima na testovima kognitivnih sposobnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija NAKON PLENKOVIĆEVE NAJAVE Veliki uspjeh inicijative ''Pravo svakog djeteta na školski obrok'': ''Ovo je prvi korak'' Hrana na tržnici - ilustracija svjetski dan sigurnosti hrane Je li hrana na hrvatskom tržištu sigurna? "Radi se na nekoliko zakona..."

Pokazalo se i da se rezultati na testovima popravljaju proporcionalno s povećavanjem konzumacije ribe.

Najbolji su rezultati zabilježeni kod osoba koje su u prosjeku svakodnevno konzumirale oko 75 grama ribe.

Norveški znanstvenici vjeruju da je riječ o utjecaju omega-3 masnih kiselina iz ribe, iako nalazi studije objavljeni u American Journal of Clinical Nutrition ne potvrđuju direktnu tu vezu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene