Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Povlači se lijek Acomplia

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska agencija za lijekove objavila je preporuku za povlačenje lijeka Acomplia za liječenje prekomjerne težine, djelatne tvari rimonaband, s EU-ova tržišta zbog nepovoljnog omjera koristi i rizika, objavila je hrvatska Agencija za lijekove i medicinske proizvode.

Lijek Acomplia nije registriran u Hrvatskoj, a u EU je registriran 2006. kao dodatna terapija uz dijetu i vježbanje u liječenju pretilih pacijenata ili pacijenata s prekomjernom težinom koji imaju dodatne čimbenike rizika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Japanu Jedna osoba umrla, a deseci u bolnici zbog tableta: Farmaceutski div povukao ih iz prodaje, sve se istražuje Lijekovi, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) objavio HALMED Zbog mikrobiološke kontaminacije povlači se jaki analgetik: "Pacijenti se pozivaju da ga vrate u ljekarnu"

Povjerenstvo za humane lijekove EMEA-e je na temelju ponovne ocjene dostupnih podataka o sigurnosti i djelotvornosti primjene lijeka zaključilo kako postoji gotovo udvostručeni rizik od razvoja psihijatrijskih poremećaja kod osoba koje ga uzimaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene