Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje priopćio je danas da je, dogovoru s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi, odlučeno da će u iduća dva tjedna provesti temeljitu kontrolu bolovanja u područnim uredima s najvišom stopom - u Splitu, Osijeku i Gospiću, a stopa bolovanja pojačano će se pratiti i u ostalim područnim uredima HZZO-a.


U priopćenju se ističe kako je danas u Direkciji HZZO-a održan sastanak s rukovoditeljima svih 20 područnih ureda na kojem su analizirani podaci za siječanj ove godine. Zaključeno je da je glavni problem visoka stopa bolovanja koja opterećuje cjelokupno gospodarstvo u zemlji, pa će HZZO uložiti dodatan napor da se spriječe nepotrebni troškovi.

S obzirom na globalnu gospodarsku krizu koja se odražava i Republiku Hrvatsku, radi štednje i smanjenja troškova, HZZO je odlučio poduzeti sve potrebne mjere da se smanje nepotrebni troškovi na svim razinama na kojima je to moguće, stoji u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju