Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkriven lijek protiv crvenila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemci koji pate od eritrofobije, odnosno paničnoga straha da će se zacrvenjeti, sada se mogu upisati na kratki tečaj nadvladavanja tog neugodnog problema.

Femke Buwalda i Corine Dijk, psihologinje s Kraljevskog sveučilišta u Groningenu, osmislile su tečaj za osobe koje muči strah da će im lice i vrat obliti crvenilo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opskrba nije ugrožena S tržišta se povlači serija lijekova: HALMED objavio zašto Ilustracija Odluka HZZO-a Odlične vijesti za sve šećeraše: Nakon inicijative udruge, ukinuta doplata za važan lijek

Riječ je o nesvjesnoj fizičkoj reakciji koju se može usporediti sa znojenjem, a izaziva je ili jaka napetost ili stidljivost.

Znanstveno je dokazano da će se osoba koja se boji crvenila češće automatski zacrvenjeti. Kako bi to izbjegli, ti ljudi najčešće izbjegavaju određene situacije.

Takvo ponašanje samo još više pogoršava njihovu eritrofobiju, a time i njihovu društvenu izoliranost. Usto, osobe koje se boje da će pocrvenjeti teže podnose tu pojavu kada se neočekivano nađu u situaciji u kojoj će pocrvenjeti.

Polaznici tečaja, šest do osam u skupini, naučit će se suočavati sa svojim strahom. Znanstvenici predviđaju da bi 14 sati tečaja moralo biti dovoljno za svladavanje eritrofobije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene