Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konferencija u Zagrebu

Od raka štitnjače u Hrvatskoj godišnje oboli čak 500 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednjih deset godina u Hrvatskoj je uočen porast zloćudnih tumora štitnjače.

Na godinu se otkrije više od 500 tumora, najčešće kod žena.
Razlog tome su nove tehnologije i sve učestaliji pregledi, poput sistematskog pregleda, kada većina i sazna da ima bolesnu štitnjaču.

Pročitajte i ovo Proljetni umor Mnogi imaju simptome Umorni ste, razdražljivi i bezvoljni? Stručnjaci otkrivaju kako se riješiti proljetnog umora Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude''

>> Smanjena aktivnost štitnjače povezuje se s debljanjem

Na trodnevnoj konferenciji u Zagrebu na kojoj su se okupili vrsni liječnici iz Hrvatske i svijeta prikazani su najnoviji trendovi u liječenju i operiranju štitnjače. Najveća novost je operacija pomoću robotike. 'Ono što je zanimljivo u ovom pristupu jest da umjesto dosadašnjeg reza na vratu, rez radimo ispod ruke i tako pacijent nema nikakav ožiljak na vratu. Ovo je nova tehnologija koju smo upotrijebili na nekoliko posebnih pacijenata. No, s godinama, ona će se razviti i ustaliti., izjavio je dr. Allan Sieperstein iz Clevelanda.

S njim se slaže i dr. Miljenko Bura koji ističe kako je Hrvatska u skladu s najnovijim metodama minimalne invazivne kirurgije štitnjače.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene