Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Ne trošite uzaludno novac

Nikakva korist od nikotinskih flastera i žvakaćih guma?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko ste ove godine naumili zauvijek prestati s pušenjem dobro će vam doći informacija zahvaljujući kojoj ćete uštedjeti novac. Naime, britanski su stručnjaci otkrili da nikotinski flasteri i žvakaće gume ne pomažu u odvikavanju od cigareta.

Milijuni pušača diljem svijeta pokušavaju se odviknuti od cigareta upravo pomoću posebnih flastera ili žvakaćih guma. No istraživanja pokazuju da se radi o bacanju novca. I što je još gore, korisnici ovih sredstava čak se dva puta češće vraćaju nikotinu nakon što se proces odvikavanja završi.

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Zagreb: U sklopu kampanje "Baci čik u koš" U Zagrebu prikupljeno više od 15 tisuća opušaka: "Svakim bačenim na pod trujemo se još jednom"

Istraživanje je obuhvatilo oko 800 osoba koje pokušavaju prestati s pušenjem, piše The New York Times. Rezultati su bili isti, bilo da je riječ o povremenim ili onim zagriženim ovisnicima o cigaretama.

Upravo su proizvođači antinikotinskih proizvoda, poput flastera i žvakaćih guma, posljednjih godina itekako profitirali. Od 1991. pa do 2007. njihov se profit povećao sa 129 milijuna dolara na čak 800 milijuna. Stručnjaci kažu da je za prestanak pušenja, baš kao i kod svega, najvažnija - snaga volje.

>> Djeca očeva pušača sklonija bolesti leukemije

>> SAD: Sud privremeno blokirao zastrašujuće slike na kutijama cigareta

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene