Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nikad nije kasno za vježbanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici tvrde kako nikada nije kasno da se pokrenete, počnete vježbati i tako smanjite rizik za srčane bolesti. Vježbe ne moraju biti naporne jer dovoljna će biti i šetnja.

Istraživači su proučavali djelovanje tjelesne aktivnosti na pacijente oboljele od koronarne srčane bolesti i skupinu zdravih osoba iste dobi i spola.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjetski dan srca 'Bolesti srca i moždani udar mogu se spriječiti u 90 posto slučajeva' Slika nije dostupna U Hrvatskoj nema zabilježenih slučajeva Voltaren ne uzimajte sami, nego po preporuci liječnika!

Pokazalo se kako osobe koje vježbaju cijeli život imaju najniži rizik za bolest koja je najveći uzročnik smrti u industrijaliziranim zemljama.

Znanstvenici su ponovno analizirali podatke koje su prije prikupili o pacijentima i zdravim osobama u dobi od 40 do 68 godina. Pušenje, dijabetes i visoki tlak, koji su rizični faktori za srčane bolesti, bili su češći među oboljelima nego među zdravima.

Oni koji su vježbali cijeli život imali su približno 60 posto manji rizik za koronarne srčane bolest. Osobe koje su promijenile navike i počele vježbati nakon 40. godine imali su približno 55 posto manji rizik nego oni koji su oduvijek neaktivni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene