Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Muškarci dubokog glasa imaju više djece?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje znanstvenika s Harvarda sugerira da muškarci s dubokim glasom imaju u prosjeku više djece nego muškarci koji govore povišenim glasom.

Prateći skupinu lovaca-sakupljača iz naroda Hadza u Tanzaniji istraživači su utvrdili da muškarci koji govore dubokim glasom imaju u prosjeku dvostruko više djece od ostalih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Eksplozija bijesa i nevjerice Gradska vlast šokirala savjetima za žene i trudnice: Kako zadovoljiti supruga i ne biti frustrirana Slika nije dostupna 'Natjecanje u dominaciji' Muškarcima koji su glasali za McCaina pao testosteron

Ispitanici iz ove skupine su izabrani jer ne koriste nijednu metodu kontrole rađanja, pa nema nikakvih vanjskih utjecaja na broj potomaka.

Znanstvenici u stručnom časopisu Biology Letters navode kako su ovakvi rezultati u skladu s ranijim nalazima po kojima žene muževnije glasove smatraju privlačnijima.

Dubok glas je povezan s povišenom razinom testosterona, napominju istraživači.

Za potrebe studije su znanstvenici analizirali snimke glasova 49 muškaraca i 52 žene u dobi od 18 do 55 godina.

Dubina glasa muškaraca je bila direktno i proporcionalno povezana s brojem njihove djece, a nije imala nikakvog utjecaja na smrtnost potomstva.

Kod žena dubina glasa nije bila povezana s brojem djece.

Zbog sličnosti načina života naroda Hadza s onim naših davnih predaka znanstvenici vjeruju da dobiveni rezultati mogu ukazati na neke dosad nepoznate detalje u procesu evolucije čovjeka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene