Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješenje ili problem?

Moguća zabrana električnih cigareta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pobornici e-cigarete vjeruju kako sprava pomaže u odvikavanju dok protivnici ističu kako je vrlo malo znano o njenom učinku na zdravlje. Dužnosnici u New Yorku razmatraju zabranu korištenja e-cigareta.

Tisuće pušaća svakodnevno pokušavaju prestati pušiti koristeći razne programe, nikotinske flastere ili samo snagu vlastite volje. No pošto im to ne polazi uvijek za rukom na tržištu je osvanula nova mogućnost rješavanja problema u vidu električnih cigareta.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela" Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Očevid u tijeku Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju

E-cigarete rade na principu zagrijavanja nikotinske ili beznikotinske otopine koje se potom udiše. No usprkos početnom oduševljenju e-cigaretama neki zdravstveni dužnosnici kažu kako su e-cigarete samo još jedan blaži vid poroka, koji maloljetnicima omogućuje legano uživanje nikotina.

'Postoji malo informacija o sigurnosti e-cigareta, i američki Ured za hranu i lijekove (FDA) je upozorio na njihovu moguću ulogu u izazivanju ovisnosti i činjenicu da sadrže toksine. Činjenica da sada dolaze u raznim okusima, poput okusa voća i slatkiša, potencijalno ih približava novim korisnicima nikotina, posebice tinejdžerima', rekao je dr. Edward Langston, iz udruženja American Medical Association, donosi britanski Daily Mail.

U međuvremenu, dužnosnici u New Yorku razmatraju uvođenje prve zabilježene zabrane korištenja spomenutog uređaja. 'Zainteresirala sam se za ovu temu jer sam vidjela mnogo reklama za e-cigarete i stoga sam počela istraživati. Zaključila sam kako je sadržaj e-cigareta nepoznanica', mišljenja je Linda Rosenthal, predstavnica demokrata u gradskoj upravi New Yorka.

Rosenthal radi na zabrani e-cigareta u New Yorku. Ukoliko bi se e-cigareta klasificirala kao medicinsko pomagalo očekuju je razna testiranja koji kojima se podvrgavaju proizvodi u farmaceutskoj industriji kao što su nikotinski flasteri i razni inhalatori.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene