Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Male promjene u načinu života smanjuju rizik od metaboličkog sindroma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Male promjene u načinu života pomažu u smanjenju abdominalne pretilosti - nakupljanja masnog tkiva u području trbuha - i smanjenju rizika od metaboličkog sindroma, izjavila je dr. Pirjo Ilanne-Parikka iz Finske udruge za dijabetes u Tampereu.

Metabolički sindrom je skupina metaboličkih poremećaja koji se očituju kao inzulinska rezistencija, nakupljanje masnog tkiva u području trbuha, visoka razina kolesterola i povišen krvni tlak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ništa se nije promijenilo Hrvati ponovno ruše negativne rekorde: Najdeblja smo nacija u Europi Hladna fronta dolazi do Hrvatske Poruke stižu na mobitele Snijeg, olujni vjetar, mećava, zapusi! Civilna zaštita upozorava na veliku promjenu vremena koja stiže noćas

Ilanne-Parikka i njezini kolege izvijestili su o 15-postotnom smanjenju metaboličkog sindroma i abdominalne pretilosti kod debljih muškaraca i žena srednjih godina nakon provođenja dijete prilagođene svakom pojedincu i preporuka za vježbanje tijekom prosječno 3,9 godina.

Za usporedbu, metabolički sindrom smanjio se za samo 4 posto, a abdominalna pretilost nije se smanjila kod ljudi koji su bili podvrgnuti uobičajenoj dijeti i općenitim savjetima za vježbanje, objavili su znanstvenici u časopisu Diabetes Care.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene