Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donosimo objašnjenje

Kako jabuka na dan tjera doktora van?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svima je poznata stara poslovica: 'Jabuka na dan, tjera doktora iz kuće van'. Čini se da nova studija objavljena u časopisu BMC Microbiology donosi objašnjenje zašto je tome tako.

Znanstvenici su, naime, štakorima davali ili prehranu bogatu jabukama i jabučnim sokom ili kontrolnu dijetu, pišu Vitamini.hr. Analizom crijevne mikroflore štakora utvrđen je znatno veći broj dobrih bakterija s brojnim povoljnim učincima na zdravlje u onih štakora koji su jeli obilje jabuka. Za ovaj pozitivan učinak zaslužan je pektin kojeg jabuke sadrže, a koji omogućuje stvaranje povoljnih uvjeta za održavanje ravnoteže bakterija u organizmu. Idući je korak provesti slično istraživanje i na ljudima, ali ova saznanja daju poticaj da se omiljeno voće svakako nađe na jelovniku.

Pročitajte i ovo Proljetni umor Mnogi imaju simptome Umorni ste, razdražljivi i bezvoljni? Stručnjaci otkrivaju kako se riješiti proljetnog umora Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude''

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene