Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Juha ključna za kontrolu tjelesne mase

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo kako sobe koje ručak započinju juhom prosječno konzumiraju 20% manje kalorija.

Istraživači s Pennsylvania State University dodaju da se rezultati ne odnose na kremaste juhe koje obiluju kalorijama te stoga mogu dovesti do povećanja tjelesne mase.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

Znanstvenici su svoje nalaze predstavili na konferenciji Experimental Biology koja se održava u Washingtonu.

Na istom skupu su objavljeni i rezultati druge studije provedene uz sudjelovanje žena koje su bile na dijeti s ograničenim unosom masti.

Pokazalo se kako ispitanice koje su svakog dana za doručak konzumirale dva jajeta, u odnosu na ostale sudionice istraživanja koje su unosile isti broj kalorija, postižu za 65% veće smanjenje tjelesne mase te imaju za 83% veće smanjenje opsega struka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene