Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tržište pomagala pri inkontinenciji nudi bezbroj mogućnosti izbora, ali pritom treba biti jako pažljiv jer nisu sva jednake kvalitete. Pravilan izbor pomagala pri inkontinenciji i edukacija stručnih osoba često je od presudne važnosti u kvalitetnom zbrinjavanju inkontinencije.


Poznata je činjenica da su nam proizvodi s povoljnijom cijenom uvijek privlačniji. Koliko puta nam se dogodilo da naknadno, kada taj isti jeftiniji proizvod, u ovom slučaju pelenu, osjetimo na vlastitoj koži, shvatimo istinitost one stare poslovice: „Koliko para, toliko i muzike“. 

Vezani članci Pojava inkontinencije Sve češći problem muškaraca: Kako živjeti neometano uz inkontinenciju? Slika nije dostupna Pelene kojima vjeruju i naše bolnice

Svrha pomagala pri inkontinenciji, bilo da se radi o ulošcima ili pelenama, je da brzo upijaju tekućinu, održavaju kožu suhom, ne šuškaju prilikom kretanja, sprečavaju istjecanje tekućine iz pomagala, neutraliziraju neugodne mirise i da osobama koje pate od inkontinencije pružaju potreban osjećaj udobnosti i sigurnosti. Primjenom pomagala inkontinentne osobe nastavljaju sa svojim uobičajenim svakodnevnim aktivnostima, druže se, izlaze na javna mjesta (kino, kazalište...) i slično. 

Prilikom primjene pomagala moramo obratiti pozornost i na osjetljivost kože, koja je svakodnevno izložena dodiru s pomagalom i ostacima urina ili stolice. Pomagalo lošije kvalitete (zbog sporije brzine upijanja tekućine, premale moći upijanja ili na opip vlažne površine pomagala) može izazvati nadraženost i oštećenje kože, a ponekad i dekubitus. Stoga je važno voditi računa o svakodnevnoj higijeni tijela i upotrebi kvalitetne medicinske kozmetike. 

SimBex-ova pomagala pri inkontinenciji se proizvode u Danskoj. Njihov proces proizvodnje je prilagođen posebnim zahtjevima korisnika i visokim standardima kvalitete. Pomagala se svakodnevno ispituju u laboratorijima i pod stalnim su nadzorom. 

Zahvaljujući tome kupci SimBex-ovih pomagala u Hrvatskoj koriste najkvalitetnija pomagala koja im pružaju potpuni osjećaj sigurnosti i samopouzdanja. SimBex-ova pomagala pri inkontinenciji već su više od 15 godina prisutna na hrvatskom tržištu o čemu svjedoče brojni zadovoljni korisnici.