Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novo istraživanje na štakorima otkrilo je da resveratrol prisutan u vinu spriječava daljnu akumulaciju masti kada je u pitanju nealkoholna masna jetra.


Štakori su bili podijeljeni u tri skupine. Prva je skupina bila kontrolna sa slobodnim pristupom hrani i vodi, pišu Vitamini.hr. Druga je skupina dobivala hranu bogatu ugljikohidratima i bez masti s razdobljima posta. Treća je skupina imala isti režim prehrane kao i druga, uz dodatak 10 mg resveratrola dnevno.

Vezani članci Kirurg tijekom operativnog zahvata (Ilustracija: Thinkstock) Ugledni kirurg "žigosao" svoje inicijale na jetrama dvaju pacijenata Slika nije dostupna VELIKI USPJEH I SREĆA S transplantiranom jetrom rodila zdravog dječaka

Nakon 4 tjedna pokazalo se da je akumulacija masti u jetri bila najmanja u skupini koja je dobivala resveratrol. Iako je potrebno provesti još studija, autori studije vjeruju da se slični rezultati mogu očekivati i na ljudima.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju