Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu toliko vješti

Žene nevjeru mogu doslovno pročitati s lica muškaraca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da muškarcima sve piše na licu, a žene to vrlo vješto mogu pročitati.

Žene na licu potpuno nepoznatog muškarca mogu pročitati je li on vjeran ili nije. Australski eksperiment pokazuje da su žene u čitanju muških lica poprilično vješte i - točne.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

U eksperimentu su ženama pokazivane fotografije njima nepoznatih muškaraca, a one su procjenjivale jesu li ti muškarci nevjerni ili nisu. To zapravo pokazuje da ima istine u onome da se nevjernost može pročitati na licu, konstatirali su znanstvenici u časopisu 'Biology Letters'.

Muškarci su, s druge strane, one žene koje su smatrali posebno atraktivnima i ženstvenima okarakterizirali kao sklone nevjeri. 'Prvi dojam o nekom čovjeku obično nastaje nakon što mu pogledamo lice', kaže Gillian Rhodes sa sveučilišta Western Australia.

>> Evo u što pri prvom susretu prvo pogledaju žene, a u što muškarci

Pogled na lice također pomaže otkriti i signale vezane uz nečiju prošlost, ali i sklonost nevjeri. No ni ta procjena nije uvijek točna, ali je izvanredan dokaz da je takvo što moguće.

U eksperimentu su istraživači muškarcima i ženama pokazali 34 fotografije lica osoba suprotnog spola. Oni su na osnovu tih fotografija trebali zaključiti je li osoba bila vjerna ili nije, piše Welt. To su trebali prosuditi na osnovu kriterija kao što su atraktivnost, muževnost, ženstvenost i pouzdanost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene