Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kući je stigla u lijesu

Žena čije je tijelo bilo posve prekriveno dlakom pokopana nakon 150 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijelo meksičke žene koja je putovala Europom kao dio cirkuskog 'freak showa' te je preminula prije 150 godina napokon je pokopano.

Julia Pastrana je poznata kao 'majmunolika žena' zahvaljujući rijetkom genetskom poremećaju zbog kojega je njezino tijelo bilo potpuno prekriveno dlakom.

Na crkvenoj ceremoniji u gradiću Sinaloa de Leyva stanovnici su odali posljednju počast ovoj ženi koja je u svoje vrijeme bila glavna europska cirkuska atrakcija.

Cirkusu se pridružila 1854. godine, a preminula je u Moskvi 1860. godine. Njezino mumificirano tijelo bilo je u vlasništvu norveškog cirkusa i od 1921. do 1970. je bilo izloženo za gledanje. No, otada se nalazilo pod strogo kontroliranim uvjetima na Sveučilištu u Oslu.

Pročitajte i ovo Sprovod 32-godišnje majke koja je poginula u prometnoj nesreći u Kaštel-Sućurcu Kaštel-Sućurac Stotine ljudi oprostilo se od mlade majke koja je poginula u strašnoj prometnoj nesreći: "Iza nje ostaje praznina" Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion

>> Autorica 'majmunske freske': Da barem mogu vratiti vrijeme

Postupak za vraćanje njezina tijela u Meksiko pokrenuo je guverner meksičke pokrajine Sinaloa, Mario Lopez Valdez, koji joj je na taj način želio odati počast.

'Ova humanitarna akcija je čin sjećanja na ženu koja je postala poznata zahvaljujući svom talentu. Bila je plesačica, glumica, operna pjevačica', izjavio je Lopez.

Iako nema živuće rodbine u Sinaloi, na pokopu se okupilo mnoštvo stanovnika kako bi vidjelo lokalnu legendu.

O životu 'ape woman' snimljen je 1964. godine i film 'The Ape Woman' kojeg je režirao Marco Ferreri.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene