Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tko će mjesec dana u divljini proučavati pandu, odlučit će žiri između više od 17.000 natjecatelja.


Više od 17.000 ljudi iz cijelog svijeta ušli su u natjecanje da postanu čuvari pandi na mjesec dana u Kini, rekli su organizatori manje od dva tjedna nakon što je objavljen natječaj, piše Independent.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Na svijet pristigle dvije nove pande Slika nije dostupna VIDEO: Pohrlili vidjeti pandu u inkubatoru

Cilj ‘Projekta panda’ je odabrati šest osoba koje će proučavti ponašanje ugrožene životinje jedan mjesec. Čuvari će svjedočiti rođenju malene pande i njihovu seobu planinama u okolici Chengduja. Također će morati voditi blog o onome što pande rade.

Prema web stranci na kojoj je objavljen natječaj, mogli su se prijaviti ljubitelji životinja , a 17.114 prijavljenih zadovoljilo je kriterije za prvi krug. 6. rujna znat će se kojih će šest s pandom provesti mjesec dana.

Natjecatelji dolaze iz zemalja poput Nizozemske, Južne Afrike, Japana i Kine. Procjenjuje se da je u divljini svega 1.600 pandi, a tristotinjak ih je u zarobljeništvu, većinom u Kini.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju