Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruska je vojska u suradnji s još nekoliko država na području Čečenije i Stavropoljske oblasti održala pomalo bizarno odmjeravanje snaga.


U nedostatku aktivnih ratišta na kojima bi njezini tenkovi bili u pravoj akciji, ruska je vojska nedavno organizirala jedno pomalo bizarno odmjeravanje snaga.

Vezani članci Koronavirus u Sydneyju Zbog skoka broja zaraženih delta-sojem produžili strogi lockdown, a sada na ulice šalju i vojsku Vladimir Putin, predsjednik Ruske Federacije (Foto: AFP) Rusija priprema najveće vojne vježbe od hladnog rata, sudjeluju i Kinezi

Zajedno s Bjelorusijom, Armenijom i Kazahstanom na području Čečenije i Stavropoljske oblasti održana su natjecanja u tenkovskom biatlonu.

>> FOTO Kako 'propisno' sakriti tenk

Na kružnoj 'stazi' dugoj 20-ak kilometara postavljene su brojne zamke, mjesto za pucanje te izdvojeni kazneni krug dug 500 metara.

U prvom navratu tenkisti gađaju tri mete na udaljenosti od 1.800, 1.700 i 1.500 metara. U drugom je zadatak uništiti replike ručnih bacača protutenkovskih projektila na udaljenosti od 600 do 700 metara. U trećem se naletu puca iz protuzračnih strojnica, a mete su protutenkovske strojnice te bacači protutenkovskih projektila.

Za prolazak kroz cilj svaka ekipa mora pogoditi sve zadane mete. U slučaju promašaja, ide se u spomenuti kazneni krug.

Osim gađanja meta, tenkovi moraju proći kroz različite zamke na teško prohodnom terenu. Zapne li tenk za neki od postavljenih znakova, prolazno mu se vrijeme umanjuje za deset sekundi.

Business Insider prenosi izvješća ruskih medija prema kojima su na neki od sljedećih biatlona pozvane i Sjedinjene Države. Odgovora iz Washingtona zasad nema, no navodno će se sljedeće godine u ratne igre uključiti tenkovi iz Italije i Njemačke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook