Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od kud joj boja?

VIDEO: Roda plave boje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Selo Biegen u Njemačkoj postao je dom rijetkoj vrsti, rodI s plavim perjem.

Kako uobičajeno bijela ptica ima ovako neobičnu boju nije za sigurno, ali stručnjaci vjeruju da je najvjerojatnije objašnjenje da se roda okupala u plavoj boji ili obojenoj vodi, javlja AP. Kako rode migriraju iz dalekih krajeva, često se odmaraju na hrpi smeća, pa se smatra kako je ova roda svoju boju dobila upravo ondje.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin nenajavljeni posjet VIDEO Putin iznenada posjetio selo svoje obitelji: Pogledajte kako je to izgledalo i što ga je iznenadilo Ilustracija sastajali se u mraku Cijelo selo zbog ljubavi skoro svaku večer ostajalo bez struje: "Ta djevojka nam je izazvala probleme"

Turisti dolaze iz cijele Njemačke ne bi li i sami svjedočili postojanju plave rode. 'Ovo je prva plava roda koju vidim životu', rekao je jedan posjetitelj iz Berlina. Stanovnik sela Martin Pfeiffer odlučio je unovčiti nesvakidašnju priliku te je dao tiskati razglednice i postere na kojima se vidi plava roda, pa ih prodaje znatiželjnim turistima. 'Roda privlači pažnju na Biegen. To je dobro za našu ekonomiju', rekao je poduzetni Pfeiffer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene