Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za sve one praznovjerne, petak 13. će ove godine biti ekstra-zastrašujući...


Za sve one praznovjerne, petak 13. će ove godine biti ekstra-zastrašujući, upravo iz razloga što će na nebu zasjati mjesec u svoj svojoj punini. Puni mjesec na petak 13. je rijetka pojava, a sljedeće poklapanje 'crnog' petka i punog mjeseca dogodit će se tak za 39. godina, piše Huffington Post.

Evo kako je nastao Mjesec

Vezani članci Podcijenili sunce Opasno podcijenili sunce i sad imaju bolne podsjetnike na svoju nepažnju Slika nije dostupna TIMELAPSE VIDEO Ovako je izgledao današnji 'krvavi Mjesec'

Lipanjski Mjesec, poznatiji pod nazivom 'Medeni mjesec' (Honey moon) svoju će najvišu točku doseći u 00:11 sati, dok je svoju puninu je dosegnuo već u noći s četvrtka na petak. Ako vrijeme to dopusti, ovaj 'Medeni mjesec' je nešto što morate vidjeti, a možda se i dogodi nešto čarobno.

Posljednji put, puni mjesec na petak 13. dogodio se 13. listopada 2000. godine. Prema statistikama, vjerojatnost za puni mjesec na petak 13. je 5.81%, što znači da se u prosjeku događa svakih 20 godina.

Na petak 13. golemi val sunčeve plazme dolazi do Zemlje

Tako se sljedeća ovakva pojava u kojoj se poklapaju sve tri varijable, mjesečeva faza, dan u tjednu i datum, ne očekuje prije 13. kolovoza 2049. stoga, svi vi koji ste u mogućnosti, uperte noćas pogled u nebo jer ovaj petak 13. svakako nije 'crni' već nadasve pozitivan, svjetliji i drugačiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook