Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavanje nacionalnog blaga

VIDEO: Pandu s planine spasili bananom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gladna i izgubljena divovska panda ostala je zarobljena na planinskoj litici pored jednog sela na sjeveroistoku Kine, a u pomoć su joj odmah priskočili lokalni stanovnici.

Pandu tešku oko 100 kilograma, seljaci su pokušali satima pomoći životinji, no ipak su na kraju upomoć morali pozvati stručnjake, prenosi CCTV. 'Panda je kinesko nacionalno blago. Nitko se nije usudio dodirnuti tu životinju', ispričao je jedan od seljana. Spasiocima i seljacima trebalo je punih sedam sati da pandu spuste niz liticu, a kao neodoljiv mamac, na kraju se pokazala obična banana, koju su joj nudili na štapu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optičke iluzije Niste mogli naći pandu među snjegovićima? Psiholog objasnio u čemu je problem Slika nije dostupna Hit društvenih mreža SKRIVENA PORUKA Na ovoj slici možete vidjeti samo jedan lik

>> VIDEO: Na svijet pristigle dvije nove pande

Stručnjaci vjeruju kako panda sišla s planine i zapela u potrazi za hranom. Znanstvenici vjeruju kako samo 1590 divovskih pandi živi u divljini u Kini, a njihova najveća koncentracija je u planinama na jugozapadu zemlje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene