Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indijci u Nagpuru pomno su odabrali dvije žabe iz dvije različite močvare i donijeli ih pred svećenika kako bi ovjekovječio njihovi vezu. Ceremoniji su prisustvovali gotovo svi stanovnici grada i bili su sretni efektom koji je izazvao ovaj događaj.


'Bilo je sunčano kada smo ujutro došli na vjenčanje žaba, ali kao što vidite, sada se vrijeme već mijenja. To znači da će kišiti, barem se tako nadamo', rekla je Ankita Bhatia koja je bila prisutna na vjenčanju. Upravo je kiša razlog ovog neobičnog događaja. Vjenčanje žaba organizirano je kako bi se ugodilo bogu kiše koji bi regiju zbog toga mogao 'počastiti' monsunom. Neki stanovnici Indije vjeruju kako brak žaba udovoljava bogu kiša i donosi kiše, a s tim i plodove.

Vezani članci Slika nije dostupna Otrovne žabe na meniju Slika nije dostupna Delnice: Uhvaćen sa 46 smeđih žaba

Prisutni su navijali, svirali i pjevali dok je trajala ceremonija vjenčanja žaba iz dvije različite močvare. 'Naši su preci vjerovali kako je vjenčanje mužjaka i ženke žabe nešto što boga Indru uveseljava, a to dovodi do kiše. Možete vidjedti kako je u Vidarbhi, istočnoj regiji Maharashtre, suša. Mi slijedimo vjerovanja naših predaka da je dobro uveseliti boga Indru', rekao je Shailendra Awasthi, stanovnica Vidarbhija.

Velike vrućine u Indiji koje dosežu 40 celzijeva stupnja, počinju sredinom travnja, a obično traju do lipnja kada počinje sezona monsuna. Vjenčanje žaba možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju