Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najvećih događaja u Japanu jest festival snijega u gradu Sapporo. Gotovo tristo snježnih skulptura najbolje je vidljivo iz zraka, a procjenjuje se da će festival posjetiti više od dva milijuna ljudi.


Dvije tisuće ljudi, 26 dana te gotovo 800 kamiona snijega zaslužni su za snježni raj. Prekrasne skulpture od snijega imaju jedan cilj dati ljutima svijetlu točku u općem sivilu koje vlada svijetom. 'Stvarno su super. Osvojili su me', rekli su građani. Sudionici festivala izrađuju skulpture različitih tematika, od malih figura pa sve do zdanja koja dosežu i deset metara visine.

Vezani članci Voćnjak koji je uništio mraz - 3 Snijeg u travnju šokirao Dalmaciju, poljoprivrednici ovakve štete dugo ne pamte: "Ja noćima nisam spavao. Kad dođe nevrijeme možemo samo plakati..." Prevrnula se prikolica na autocesti A1 01 Snijeg i orkanska bura stvaraju velike probleme u prometu: Na A1 prevrnula se prikolica, ne putujte ako ne morate

Skulpture posebno oduzimaju dah u večernjim satima kada su osvijetljene u svim bojama. U fotografijama za pamćenje, trebalo bi uživati više od dva milijuna posjetitelja. Dovoljno da festival snijega postane jedan od najvećih zimskih događaja u svijetu.