Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stvarno su super'

Festival snijega osvojio Japance

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najvećih događaja u Japanu jest festival snijega u gradu Sapporo. Gotovo tristo snježnih skulptura najbolje je vidljivo iz zraka, a procjenjuje se da će festival posjetiti više od dva milijuna ljudi.

Dvije tisuće ljudi, 26 dana te gotovo 800 kamiona snijega zaslužni su za snježni raj. Prekrasne skulpture od snijega imaju jedan cilj dati ljutima svijetlu točku u općem sivilu koje vlada svijetom. 'Stvarno su super. Osvojili su me', rekli su građani. Sudionici festivala izrađuju skulpture različitih tematika, od malih figura pa sve do zdanja koja dosežu i deset metara visine.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara

Skulpture posebno oduzimaju dah u večernjim satima kada su osvijetljene u svim bojama. U fotografijama za pamćenje, trebalo bi uživati više od dva milijuna posjetitelja. Dovoljno da festival snijega postane jedan od najvećih zimskih događaja u svijetu.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene