Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pohitali u pomoć

VIDEO Pogledajte ovu solidarnost!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine peruanskih vozača upalili su svjetla na svojim vozilima kako bi osvijetlili pistu i tako omogućili zrakoplovu koji je prevozio troje ljudi koji su trebali hitnu liječničku pomoć da uzleti.

Državna televizija emitirala je snimku oko 300 motorista i taksista koji su osvijetlili pistu u gradiću Contamana. Taj se mali grad nalazi duboko u Amazoni, oko 575 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Lime. Jedini način na koji se do njega može doći je letjelicom, javlja AP.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Prelet MiG-21 aviona Iznad Barentsovog mora Bliski susret na ruskoj granici: Rusi tvrde da su presreli dva američka bombardera

Kako bi mali avion Cessna mogao uzletjeti, vozači su se poredali uz pistu dugu 900 metara te je osvijetlili.

>> Avion s piste sletio u odvodni kanal

U avionu je bila majka i njezino novorođeno dijete te su trebali hitnu medicinsku pomoć zbog komplikacija do kojih je došlo tijekom poroda. S njima je bio i 17-godišnjak sa simptomima leptospiroza, bolesti koja može uzrokovati unutarnje krvarenje.

Privatni avio prijevoznik zamoljen je da pacijente preveze zrakoplovom u bolnicu. Kako se sve odvijalo tijekom noći, a pista nije osvijetljena, lokalna radio stanica pozvala je vozače da se okupe na pisti i svojim svjetlima pomogli avionu da uzleti.

Oko 300 vozača odazvalo se pozivu u manje od 30 minuta te je uzlijetanje Cessne bilo uspješno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene