Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trijumf volje

VIDEO: Bez ruku i nogu surfa, igra golf i pliva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nick Vujčić, 26-godišnjak je koji je rođen bez ruku i nogu, no to ga nije spriječilo da uživa u čarima života, za koje bi mnogi pomislili kako su za njega potpuno neostvarive, poput plivanja, surfanja na vodi, ili čak igranja golfa.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jeste li znali? Meteorolog Ivan Čačić objašnjava kako je moguće suzbiti ugljični dioksid čak pedeset puta brže od tropskih šuma Pas, ilustracija Palikuća nije ozlijeđen Tko je skrivio požar stambene zgrade? Jedan nestašni - pas

 

Zapravo, jedino što Nick ima od 'ekstremiteta' jest ostatak stopala, koji mu služi za održavanje balansa, udaranje, tipkanje, pisanje olovkom i držanje manjih stvari između prstiju. ' Ja to zovem mojim batićem', šali se Nick, koji je rođen U Melbourneu u Australiji, ali sada živi u Los Angelesu. 'Bio bi potpuno izgubljen bez svojeg stopala', dodao je Nick.

'Kad sam u vodi, moje tijelo jednostavno pluta, jer 80 posto mene su moja pluća, a moj 'batić' mi služi kao propeler', objasnio je nepokolebljivi i vedri Nick. Njegov prijetelj Steve Appel kaže kako je on zapravo vrlo skroman, ali da stalno dobija bračne ponude od raznoraznih žena. 'On bi se zapravo htio oženiti i zasnovati obitelj, no ipak čeka pravu djevojku za to', rekao je njegov prijetelj Steve.

No, Nick nije čitav život bio vedar i nije uvijek na svoj hendikep gledao kao na stvar s kojom treba naučiti živjeti. 'Kad sam imao samo osam godina bio sam jako depresivan. Znao sam prići majci plačući i govoriti joj kako se želim ubiti', rekao je Nick, a prenosi Daily Mail. kazao je kako se osjećao ogorčeno te da je mrzio Boga zbog tog što ga je učinio takvim, a najviše ga je bilo strah samoće i razmišljanja što bi se dogodilo da nema njegovih roditelja, koji se brinu o njemu. S deset godina, pokušao se utopiti u kadi, no taj pokušaj, na svu sreću, bio je neuspješan.

Ipak, on je uz pomoć vjere, obitelji i prijatelja, uspio prebroditi tinejdžersko razdoblje i postati ono što jest danas, međunarodni simbol trijumfa nad nedaćama u životu. Proputovao je 24 zemlje, na turneji kao motivacijski govornik, koji ljudima širom svijeta govori da se pridignu, bez obzira na nedaće i nevolje koje su ih zadesile, a za primjer nema boljeg argumenta, od njega samoga.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene