Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Greater Gabbard'

Otvorena druga najveća svjetska vjetroelektrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Druga najveća vjetroelektrana na svijetu, koja može proizvesti električnu energiju dovoljnu za opskrbu pola milijuna kućanstava, otvorena je danas u moru nedaleko od istočne obale Engleske.

Ministar energije i poduzetništva Michael Fallon otvorio je vjetroelektranu Greater Gabbard snage 500 megavata uz obale Suffolka, zajednički projekt tvrtki SSE Plc i RWE Innogy vrijedan 2 milijarde dolara.

Pročitajte i ovo Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije"

Velika Britanija sve više ulaže u tehnologiju vjetroelektrana kako bi smanjila ispuštanje stakleničkih plinova i do 2020. planira proizvoditi 18 gigavata struje iz energije vjetra.

>>Kraljica pripremila govor za Treći svjetski rat

Greater Gabbard ima 140 turbina koje je proizveo Siemens i očekuje se da će biti dvostruko veća kada se 2017. izgradi drugi dio vjetroelektrane.

Otvorena je samo mjesec dana nakon što je britanski premijer David Cameron pustio u pogon najveću vjetroelektranu na svijetu London Array snage 630 megavata, također uz jugoistočne obale Engleske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene