Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sirota je životinja izvan vode vrlo brzo uginula.


Gomila turista gladnih takozvanih selfie fotografija skrivili su smrt malenog La Plata dupina u argentinskom gradu Santa Teresiti.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Tragedija u Crnoj Gori: Tročlana obitelj i mladić koji ih je pokušao spasiti utopili se u Skadarskom jezeru Luksuzni rezort otvorit će se 2020. Pogledajte "Svijet" - nevjerojatan mega resort u Dubaiju inspiriran svjetskim državama

Bezobzirni su ljudi dupina izvadili iz vode i maltretirali kako bi ukrasili svoje profile na društvenim mrežama, što je u konačnici sirotu životinju stajalo života.

Dupin ljepotici vratio mobitel koji joj je upao u more

Naime, budući da La Plata dupini imaju gustu i masnu kožu koja im pomaže pri zadržavanju tjelesne topline, izlaganje tih sisavaca dodatnoj vrućini brzo vodi u dehidraciju, odnosno smrt. 

Iako su La Plata dupini svrstani u razred riječnih dupina uglavnom žive u moru, a osim očito ljudi, prirodni su im neprijatelji kitovi ubojice i morski psi.

Savršeni prikaz ljudske gluposti mobitelom je zabilježio Hernan Coria, a u međuvremenu se na YouTubeu pojavila snimka pokušaja spašavanje nesretne životinje jednom nakon što je već bilo prekasno.